Ingroeiende nagels

Oorzaak: Een nagel waarbij de rand of punt van de nagel in de nagelplooi drukt en pijnklachten geeft, is vaak het begin van een ingroeiende teennagel. Daarbij kan in de nagelplooi eelt ontstaan. Wanneer dit niet tijdig wordt behandeld, dringt de nagelpunt in de huid en kan daarbij veel pijn en een flinke ontsteking veroorzaken. Een ingroeiende teennagel treedt meestal op bij de grote teen en is het gevolg van verkeerde schoenen, verkeerd knippen, afwijkende vorm van de nagel, trauma, zweetvoeten of een afwijkende stand van de voet.

Behandeling: Bij VoetFit kunnen we ingroeiende nagels vakkundig behandelen. We verwijderen het eelt uit de nagelplooi, vlakken de zijkant van de nagel af en maken de nagel drukvrij. Als de oorzaak een afwijkende vorm van de nagel betreft, kunnen we een nagelbeugel aanbrengen zodat de vorm wordt gecorrigeerd.

VOET-FIT: IJSSELSTRAAT 39 6882 LB VELP
E-MAIL: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | TELEFOON: 026 364 3688 | FAX: 026 361 6175