Likdoorns

Oorzaak: Een likdoorn is een verharde naar binnen groeiende eeltkern in de vorm van een puntzakje. Likdoorns zijn er in verschillende soorten en ontstaan meestal in een eeltplek als gevolg van langdurige plaatselijke wrijving en druk. De eeltkern of eeltpit kan druk uitoefenen op een bloedvaatje of zenuwuiteinden en daardoor erg veel pijn veroorzaken wat op den duur zelfs kan leiden tot een ontsteking. Likdoorns ontstaan door het dragen van verkeerd schoeisel, door een verkeerde stand van de voet of de tenen of een combinatie daarvan. Ze komen voor onder de bal van de voet, tussen de tenen, op een hamerteen of op de knokkels, onder de nagel en tussen of in de nagelwal.

Behandeling: Bij VoetFit kunnen we likdoorns vakkundig verwijderen. Bij een regelmatige behandeling kan de likdoorn op den duur kleiner worden en zelfs verdwijnen mits je natuurlijk de oorzaak ook aanpakt.

VOET-FIT: IJSSELSTRAAT 39 6882 LB VELP
E-MAIL: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | TELEFOON: 026 364 3688 | FAX: 026 361 6175