Podoposturale therapie

Een podoposturaal therapeut streeft naar het opheffen van pijnklachten en/of beperkingen in bewegingsfuncties die veroorzaakt kunnen worden door een verkeerde of veranderde lichaamshouding. Daarbij gaat het primair om klachten aan voeten, knieën, heupen, rug, nek en schouders, maar het kan ook gaan om secundaire klachten zoals hoofdpijn, tintelende vingers, maag- en/of darmklachten, menstruatieproblemen of steeds terugkerende blaasontstekingen.

Oorzaak: Als gevolg van bijvoorbeeld een onjuiste werkhouding, beenlengteverschil of pijnhoudingen door sport- of verkeersongevallen kan jouw lichaamshouding bewust of onbewust veranderen. Overbelasting en/of pijnklachten van andere gewrichten en/of spieren kunnen dan het gevolg zijn.

Herstel van de lichaamshouding: Jouw lichaamshouding en voetvorm worden mede bepaald door het aan- en ontspannen van de spieren. In deze spieren maar ook in de pezen van deze spieren bevinden zich bepaalde zenuwcellen die drukveranderingen vanuit je voetzolen (bij een onjuiste voetstand) direct doorgeven aan de hersenen. De hersenen verwerken deze prikkelingen en voeren ze terug naar alle houdingsspieren. De reacties in de houdingsspieren kunnen de lichaamsbalans en lichaamshouding positief of negatief beïnvloeden. Een podoposturaal therapeut maakt gebruik van deze houdingswetenschap en probeert daarmee de lichaamsbalans en lichaamshouding te herstellen.

BASIS

VOETBEHANDELINGEN

WELLNESS

BEHANDELINGEN

Medische

pedicure

Podoposturale

therapie

CONTACT

VoetFit  |  IJsselstraat 39  |  6882 LB Velp
T: 026 – 36 43 688  | W: 06 - 842 996 70 |  E: info@voet-fit.nl  |  I: www.voet-fit.nl

VoetFit staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Pedicures,
is lid van ProVoet. en werkt samen met RC Voetfit.

Logo RC Voetfit

Deze website maakt gebruikt van cookies. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik hiervan.