Low Level Laser Behandeling

Geen injecties of andere vervelende ingrepen maar pijnloos van bijvoorbeeld wratten, hielspoor, kalknagels, ontstekingen of chronische pijnen afkomen. Dat kan bij VoetFit met de Low Level Laser Therapie. Een laser die werkt met een temperatuur van minder dan één graad. Pedicure Bertha Soetendaal werkt al geruime tijd met het apparaat een heeft aan haar praktijk in Velp al menig cliënt van klachten [in het bijzonder van voetwratten] af geholpen.

Toch is Low level laser Therapie ook weer geen toverapparaat. Het is niet zo dat je hier komt en de volgende dag klaar bent. Afhankelijk van de klacht zijn drie tot zes behandelingen nodig.

De belangrijkste voordelen van laagenergetische laser zijn dat het op tal van aandoeningen een gunstig effect heeft en dat het geen bijwerkingen kent. Je kunt het onder meer gebruiken bij hielspoor, artrose, schimmelinfecties, diabetische wonden, voetwratten en pijnbestrijding. Als de huisarts er niets meer mee kan, biedt laser soms uitkomst. Bij diabetespatiënten helen wonden vaak moeilijk, na zeven of acht behandelingen met laser kan de wond sneller dicht gaan.

Een voorbeeld uit eigen praktijk bij een hardnekkige voetwrat: de dame die in mijn praktijk kwam was al enige tijd met behandeling van haar voetwrat bezig. Eerst een aantal keren bij de huisarts met stikstof, dit hielp niet, daarna naar de dermatoloog twee keer operatief uitgelepeld, hielp ook niet de wrat kwam net zo hard weer terug. Uiteindelijk bij mij in de praktijk gekomen afgesproken om met Low level Laser Therapie te gaan starten. Haar motief was ‘baat het niet dan schaadt het ook niet’. We zijn begonnen met vijf behandelingen met 3 dagen rust tussen iedere behandeling. Ze bemerkte gelijk resultaat daarna twee weken rust en weer vijf behandelingen met twee weken rust en nogmaals vijf behandelingen. In totaal is deze dame vijftien keer geweest voor haar hardnekkige voetwrat, dit is nu ongeveer een jaar geleden. Tot nu toe heeft ze nergens meer last van. Ze is er ook erg blij mee.

Hoe werkt laser?

De laser wordt op bepaalde plekken op het lichaam gezet om het eigen helend vermogen aan te spreken. Door middel van het overbrengen van de energie van de laser worden bepaalde processen in het lichaam in gang gezet die de “zieke” plek moeten gaan genezen, het lichaam ruimt het uiteindelijk zelf op.

Volgens onderzoek werkt de laser oedeem- en ontstekingsremmend, pijnstillend en wond helend en verbetert het de bloedcirculatie en het immuunsysteem. Op gezond weefsel heeft de laser geen invloed. Je kunt er dan ook nooit iets fout mee doen. Het gebruik van deze techniek heeft zijn beperkingen, en het spreekt vanzelf dat ik als pedicure zal handelen volgens de opgestelde zorgprotocollen.

In samenwerking met de producent en een Nederlandse huisarts zijn er 10 zorgprotocollen opgesteld voor de pedicure. Deze zijn bestemd voor de volgende huidcondities:

  • Diabetische voetverzorging
  • Voetwratten
  • Schimmelinfecties [verbetering van de huidimmuniteit in combinatie met schimmelremmer].
  • Psoriasis
  • Eczeem
  • Traumanagels
  • Littekens
  • Ingroeiende teennagels
  • Likdoorns
  • Hielkloven

De Low level Laser is, wanneer u direct in de laserstraal kijkt, wel gevaarlijk voor de ogen. U dient dus steeds de veiligheidsbril op te zetten.

Deze therapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.

 

Wilt u over de diverse behandelingen meer weten neem dan contact op met uw pedicure.

 

Deze website maakt gebruikt van cookies. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik hiervan.