Voetwratten

Oorzaak: Wratten worden door een virus veroorzaakt en zijn dus besmettelijk. Vaak ontstaat een wrat na een bezoek aan een zwembad of sporthal of na het passen van schoenen met blote voeten.

Een wrat is een goedaardige woekering van de bovenste laag van de huid. Doordat de wrat altijd een eigen bloedvat creëert, kan een wrat gemakkelijk bloeden en is daardoor besmettelijk. Het virus kan verspreid worden door direct contact. Wratten onder de voet kunnen erg pijnlijk zijn. Voetzoolwratten zijn vaak met een laagje eelt bedekt en lijken daardoor op een likdoorn. Het verschil is echter dat een voetzoolwrat pijn geeft bij zijwaartse druk of knijpen en een likdoorn bij druk van boven. De huisarts of je pedicure kunnen bepalen of het een voetzoolwrat betreft of een andere aandoening.

Behandeling: Bij VoetFit kunnen wij voetwratten pijnloos behandelen met zowel de Cryotherapie als de Low level lasertechniek.

 

 

1. Cryotherapie

Wij werken met de oppervlakkige Cryotherapie. Voordat de behandeling start, wordt er voldoende eelt op de plaats van de wrat verwijderd. Deze eeltlaag is een belemmering voor de behandeling want ook in de onderlaag van wratten en de omringende huid zitten virusdeeltjes die door de behandeling met vloeibare stikstof worden vernietigd. Na het verwijderen van het eelt start de Cryotherapie. De behandeling is niet geheel gevoelloos en de behandelde plaats kan de eerste uren wat gevoeligheid geven. Soms ontstaat er een bloeding door verwijdering van het eelt. In dat geval wordt er na de behandeling een pleister geplakt. De cellen van de behandelde huid sterven af en vormen een korst. Voetwratten zijn hardnekkige aandoeningen en daarom moet de behandeling een aantal keren worden herhaald.

2. Low level lasertechniek

Bij Voetfit kunnen we voetwratten pijnloos behandelen met de Low level lasertechniek. Dit is een behandeling met een laser die werkt met een temperatuur van minder dan één graad. In onze praktijk hebben we al veel cliënten in een aantal behandelingen op deze manier van hun klachten af kunnen helpen.

Wat zijn de voordelen?
Laagenergetische laser heeft veel voordelen. De belangrijkste is dat het op veel aandoeningen een gunstig effect heeft en dat het geen bijwerkingen kent. Het kan gebruikt worden bij hielspoor, artrose, schimmelinfecties, diabetische wonden, voetwratten en pijnbestrijding. Bij VoetFit gebruiken we deze techniek alleen bij voetwratten. Als de huisarts geen oplossing ziet voor je klachten biedt laser vaak uitkomst.

‘Ik had al een hele tijd last van een hardnekkige voetwrat. De huisarts behandelde de wrat een aantal keren met stikstof maar dat hielp niet. De dermatoloog heeft de wrat twee keer operatief uitgelepeld maar ook dat was geen blijvende oplossing want de wrat kwam telkens terug. Uiteindelijk kwam ik bij VoetFit terecht en heeft Bertha mij behandeld met Low level lasertechniek. Aanvankelijk dacht ik ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ maar na vijf behandelingen in slechts twee weken merkte ik al resultaat. Na twee weken rust volgden er nog eens vijf behandelingen en vervolgens na weer twee weken rust volgden de laatste vijf behandelingen. Dat is nu al een aantal jaren geleden en ik heb werkelijk nergens meer last van. Deze techniek was voor mij echt de oplossing.’

Hoe werkt laser?
De laser wordt op bepaalde plekken op het lichaam gezet om het eigen helend vermogen aan te spreken. Door middel van het overbrengen van de energie van de laser worden bepaalde processen in het lichaam in gang gezet die de ‘zieke’ plek moeten genezen. In feite zorgt het lichaam dus zelf voor genezing.
Volgens onderzoek werkt de laser oedeem- en ontstekingsremmend, pijnstillend, wondhelend en verbetert het de bloedcirculatie en het immuunsysteem. De laser heeft geen invloed op gezond weefsel en kan dus geen schade aanrichten. Bij VoetFit vertellen we je er graag meer over.

Zowel de Cryotherapie als de Low level lasertechniek worden niet vergoed door de zorgverzekering.

BASIS

VOETBEHANDELINGEN

WELLNESS

BEHANDELINGEN

Medische

pedicure

CONTACT

VoetFit  |  IJsselstraat 39  |  6882 LB Velp
T: 026 – 36 43 688  | W: 06 - 842 996 70 |  E: info@voet-fit.nl  |  I: www.voet-fit.nl

VoetFit staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Pedicures
en is lid van ProVoet.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik hiervan.