Nagelbeugeltechniek

 

Veel mensen hebben last van afwijkende of ingroeiende teennagels. Dit kan een kwestie van aanleg zijn, maar ook veroorzaakt worden door onjuist schoeisel. Of het heeft te maken met sportblessures, sporters blijken hier meer dan gemiddeld problemen mee te hebben.

Nagelbeugeltechniek kan worden toegepast bij ingegroeide nagels [bolle vorm] en sommige typen krulnagels. Hierbij kunnen verschillende typen nagelbeugels worden gebruikt om de nagel te begeleiden in de groei. De beugel wordt precies op maat gemaakt en is bedoeld om de nagel in de juiste vorm te houden. Een nagelbeugel is vaak dé oplossing om een lastige en vaak pijnlijke operatieve ingreep te voorkomen.

Het vervaardigen van een nagelbeugel is éénmalig en de controle geschiedt om de zes weken. Er wordt tijdens de controle indien nodig opnieuw spanning op de nagelbeugel aangebracht. De duur van deze therapie is afhankelijk van het herstel van de nagelplaat.

Er zijn verschillende nagelbeugeltechnieken te gebruiken. Dit is geheel afhankelijk van de conditie van de patiënt en de nagel.

Nagelbeugeltechniek wordt alleen toegepast door een pedicure die zich hierin gespecialiseerd heeft.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik hiervan.