Schimmelnageldiagnostiek

Eén van de kenmerken van een schimmelnagel is de kleur, die is meestal wit/geel of bruinig. Maar er zijn meer oorzaken voor een afwijkende verkleuring van de nagels, zoals: psoriasis, medicijngebruik of interne aandoeningen.

Om bij twijfel zekerheid te verkrijgen is de schimmelnageldiagnostiek toepasbaar. Ook huidschilfers kunnen onderzocht worden, soms is het niet duidelijk of het een schimmel betreft of bijvoorbeeld eczeem.

De pedicure neemt een monster van de geïnfecteerde nagel/huid. Deze worden opgestuurd naar het Wetenschappelijk Laboratorium voor Schimmeldiagnostiek van het Universitair Medisch Centrum van de Universiteit Nijmegen [UMC St.Radbout]. Het laboratorium van de afdeling Medische Microbiologie heeft een internationale erkende expertise en landelijke referentietaken op het gebied van de medische schimmels. Het laboratorium verricht wetenschappelijk onderzoek naar het bestaan en de verspreiding van schimmels in Nederland.

De uitslag van het onderzoek duurt ongeveer 3 werkdagen, de kosten bedragen momenteel € 35,00 per diagnose, uw basisverzekering dekt de kosten [buiten het eigen risico].

De kosten voor de voorbereiding van het onderzoek bij de pedicure zijn € 15,00 [deze kosten worden niet vergoedt], hiervoor neemt de pedicure monsters af en stuurt deze op naar het laboratorium van het UMC in Nijmegen. Daarna wordt de uitkomst hiervan met u besproken. Afhankelijk hiervan stelt de pedicure met u een zorgtraject op aan de hand van protocollen. De producten die we adviseren zijn getest op werkzaamheden door het laboratorium.

Toegang tot de schimmeldiagnostiek biedt de pedicure de nodige zekerheid om binnen de grenzen van het zorgtraject te blijven.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik hiervan.